Najnovejša galerija

Dan živali v Grosupljem 2019 (04.10.2019)

Miklavževanje pred vrati

Datum in čas objave:     26.10.2014 13:31


Pozdravljeni!Še malo in pred vrati bo veseli december. Koledar se bo mimogrede napolnil s pestrim dogajanjem, ki pritiče zadnjemu mesecu leta, zato vas že v naprej obveščamo, da si boste lahko načrtovali čas tudi za veselo bernsko druženjev soboto, 6. decembra 2014 ob 11. uri.

Kje?zbor udeležencev pred ladjedelnico Izola na parkirišču med Zustovičevo ulico in Cankarjevim drevoredom (v primeru slabega vremena bomo vse prijavljene obvestili o morebitni spremembi lokacije)Kam?na sprehod ( kjer bomo ukrdelili naše kosmatince, da bodo potem cel dan pridni) se bomo odpravili mimo ladjedelnice in pasje plaže ob obali proti Hotelu Marina oz. gostišču Ribič in nazajPo sprehodu se bomo odpeljali na izletniško kmetijo – osmico družine Krmac. Tam, kjer se Šavrinski hribi spustijo v dolino in se približajo morju, stoji med vinogradi, oljčniki in češnjami njihova domačija. Z vinogradništvom in vinarstvom se v družini ukvarja že tretja generacija. V 80-ih letih, ko se je običaj osmic ponovno obudil iz pozabe, so bili med prvimi, ki so svoj dom odprli ljudem in jih povabili v takrat v skromno kantino. Od tedaj dalje se ob vzpodbudi vse številnejših obiskovalcev – ljubiteljev pristne domače kapljice in hrane, trudijo, da bi bila ponudba vse boljša. Na osmici ponujajo tradicionalne istrske jedi, h katerim se odlično poda zlata malvazija in dišeči refošk  iz lastne kleti. Nas čaka odlično kosilo: bobiči (vrsta enolončnice), kmečka pojedina: ombolo, krača, piščanec, pražen krompir, kislo zelje, ohrovt, zavitek iz fig in jabolk, domač kruh. Vino pridelujejo po klasični meto di z vso skrbjo in ljubeznijo. Jedi, ki jih pripravljajo, so preproste in so jih kuhale že mame in none.Cena za kosilo znaša 15 € za osebo. Rok za prijave je ponedeljek, 1.12.2014 na znane naslove in telefonske številke: Mojca (tel. 041 63 16 16), Barbara (e-mail: Barbara@topol.si) ali Nina (tel. 041 365 748).Z veseljem vas pričakujemo na našem zadnjem letošnjem snidenju, da si sežemo v roke in voščimo vse dobro tudi v prihajajočem letu! Za UO SKBPP Mojca Sajovic, predsednica P.s.: Si želite naše praznovanje podaljšati v dvo- ali trodnevne počitnice na obali?Namestitev nam nudijo v Hotelu Vile Park, kjer so dovoljeni tudi psi. Prejeli smo sledečo ponudbo:Cena na osebo na dan v €:
Hotel Vile Park***
Dvoposteljna soba
Enoposteljna soba
polpenzion
 
 
1 noč
46,80
70,80
2-3 noči
39,00
59,00
Turistična taksa
1,01
1,01
 Cena vključuje: namestitev v udobni sobi, samopostrežni zajtrk in večerjo v Hotelu Histrion, vstop v notranji bazen, parkirišče, vstop v Casino BernardinDoplačilo za psa 15 € na danRezervacije na e-mail: booking@bernardingroup.si ali tel. 05 690 7000.