Najnovejša galerija

Dan živali v Grosupljem 2019 (04.10.2019)

Baron

Datum in čas objave:     31.07.2018 22:17


BARON IŠČE DOMZagotovo se spomnite mojega prispevka v prvi letošnji številki glasila Moj berni, ko sem pisala o majhnem berniju iz sarajevskega azila Prača. Minilo je pet mesecev, od kar je našel pri nas novi dom z mislijo, da je ta le začasen. Medtem se je zgodilo marsikaj: Baron je zrasel in se poredil, njegova dlaka je daljša in sijoča, v našem krdelu je našel prijateljico za igro - Fani in velikega vzornika Fellowa. Postal je tako rekoč njegova senca.

Medtem smo precej uspešno rešili njegove prebavne težave in opravili pregled pri ortopedu zaradi njegovih šibkih zadnjih nog in občasnega šepanja. Izkazalo se je, da so njegove kosti zadnjih nog nepravilno razvite. Tako njegovo počutje sicer niha, vendar živi brez analgetikov, s homeopatsko podporo in rednimi sprehodi, s pazljivo izbiro hrane in dodatki, ki jih dobivata tudi moja psa.

Je živahen, zelo učljiv in radoveden mlad berni, dojemljiv za učenje in nove izkušnje, vesel vsake družbe, tako pasje kot človeške. Vesel je tudi mačje družbe, vendar je ta zanj neustrezna: alergičen je namreč (tudi) na mačjo dlako. Naši trije mački so ga sicer sprejeli za člana družine, vendar Baronov buren kožni odziv in uboga brezdlaka mesta glasno povedo, da ta družba zanj ni koristna. Tudi zato Baron potrebuje nov dom brez mačk čim prej, kajti z jesenjo se bodo v hišo vrnile tudi naše muce, zasedle kavče in fotelje ter prinesle neizbežne dlake.Potrebuje ljudi, ki se bodo z njim ukvarjali, potrebuje družino ali starejši par v hiši z ograjenim vrtom in brez stopnic, potrebuje notranje bivanje in sprva tudi stalen nadzor. Družba manjšega psa je dobrodošla, igra z večjimi je za njegovo konstitucijo lahko usodna. Potrebuje redne krajše sprehode po ravnem in možnost samostojnega izhoda na vrt. Potrebuje nekoga, ki ga bo imel rad z njegovimi napakami in hibami vred in ki ne bo imel do njega prevelikih zahtev. Potrebuje nekoga, ki bo pripravljen dopolniti njegovo pomanjkljivo izobrazbo in sprejeti tako fizični kot finančni izziv glede Baronovega zdravstvenega stanja.

Baron je prestal vsa potrebna cepljenja, je kastriran in čipiran. Opravljen je bil bioresonančni test glede alergij. Ima seveda slovenski potni list. Obožuje vožnjo z avtom in čofotanje po vodi (v pasji družbi). Nima fobij oziroma strahov, ki bi jih lahko pripisali psu s težkim otroštvom. Do tujcev je zaupljiv in neobremenjen.

Iskreno prosim za pomoč in posredovanje: pomagajte najti zanesljiv dom za Barona, ki je v prvi polovici svojega življenja doživel dovolj hudega za več življenj… in za preostanek svojega si res zasluži topel dom in dobrega bernskega človeka. Za pomoč in občasno varstvo bom seveda vedno na voljo!

Mojca Sajovic

GSM 041 631616