Najnovejša galerija

Dan živali v Grosupljem 2019 (04.10.2019)

Nova serija predavanj o psih

Datum in čas objave:     10.10.2018 11:31


Danes se v Mestni knjižnici Grosuplje začenja nova serija kinoloških predavanj v izvedbi podpisane.

 Vsako drugo sredo v mesecu, začenši z današnjo, ob 17.30 bodo na sporedu naslednje vsebine:1.    Sreda, 10. oktober 2018 ob 17.30:

Zgodovina človekovega druženja s psom

Če želimo razumeti današnjega psa, moramo poznati njegov izvor in razvoj  od njegove udomačitve do danes. Različni narodi in različna kulturna okolja so imela do psa zelo raznolik odnos, ki je pogojeval tudi uporabo psa kot sodelavca, lovca, družabnika…. vse do današnjega službenega psa in družinskega člana.2.    Sreda, 14. november 2018 ob 17.30:

Nakup psa – uganke in pasti

Velika želja imeti kužka prinaša zelo lepe, pa tudi naporne čase. Pred nakupom velja opozoriti na cel niz stvari, ki jih mora poznati bodoči lastnik, preden se odloči za korak, ki pomeni obvezo za celo pasje življenje. Razjasnili bomo dvome: pes z rodovnikom ali mešanec; nakup psa ali posvojitev; čigava želja je prihod novega družinskega kosmatinca, kako izbrati dobrega vzreditelja, …3.    Sreda, 12. december 2018 ob 17.30:

Dobili smo pasjega mladička – kaj pa zdaj?

Pasji mladiček predvsem ni igrača, pa tudi človek ne: je žival s svojimi zahtevami in potrebami. Kam naj namestimo mladička? Kako je s prehrano? Kako dolg naj bo sprehod? Kako rešujemo težave s sobno čistočo? Koliko časa je lahko mladiček sam? Vse to in še več bomo slišali in lahko tudi marsikaj vprašali.4.    Sreda, 9. januar 2019 ob 17.30:

Spoznajmo svojega psa: prehrana, vzgoja, šolanje, zdravje

Slavni Cesar Millan pravi:  »Bistvo discipline ni psu pokazati, kdo je glavni, temveč prevzeti odgovornost za živo bitje, ki si ga prinesel v svoj svet.« Pes ima v različnih življenjskih obdobjih različne potrebe, ki jih je, če želimo imeti zdravega in zadovoljnega psa, upoštevati. Poleg splošnih napotkov bomo opozorili tudi na nekatere pasemske značilnosti.5.    Sreda, 13. februar 2019 ob 17.30:

Dopolnilne metode zdravljenja psov

Zdravje psa je za vsakega lastnika zagotovo najbolj pomembno. Kdaj lahko psu z zdravstvenimi težavami pomagamo sami? Kdaj moramo brezpogojno obiskati veterinarja? Katere metode so najbolj uporabne za laike in katere naj izvajajo usposobljeni veterinarji? Kaj je homeopatija in kaj je terapija z Bachovimi cvetnimi izvlečki?Vljudno vabljeni, da s svojo prisotnostjo, morebitnimi izkušnjami in poudarki popestrite vsakokratno druženje.Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI