Najnovejša galerija

Miklavževanje Seča 2018 (01.12.2018)

Trikci - koristno in zabavno znanje

Datum in čas objave:     07.01.2019 09:17

Pasja šola ALFAKAN, ki se jo zagotovo spomnite iz TV prispevkov, prireja v Ljubljani tečaj trikcev za pse. Njihovo vabilo z veseljem posredujemo:

ALFAKAN TEČAJ UPORABNIH TRIKCEV V LJUBLJANI

Konec januarja bomo v Ljubljani pričeli z Alfakan tečajem uporabnih trikcev.
Tečaj bo potekal ob nedeljah dopoldne in bo obsegal 6 ur. Cena tečaja bo 135 eur.
 
Vsi udeleženci tečaja prejmejo tudi mesečni brezplačni dostop do e-akademije, naš e-priročnik in še nekaj drugih Alfakan presenečenj.
 
Prijave na tečaj in vse dodatne informacije dobite na: info@alfakan.si
 
Tečaj bosta vodili Alfakan inštruktorici: Anja Troha in Lana Goričanec.
 
"Trikci so odlična mentalna in fizična zaposlitev za psa, saj jih lahko učimo kadarkoli in kjerkoli, ne glede na starost, fizično zmogljivost, pasmo ali velikost psa – seveda pa posamezne vaje prilagodimo glede na posameznega psa. Ob učenju le teh se s psom zabavamo, ga učimo razmišljanja, izboljšujemo fizično pripravljenost in koordinacijo, preživljamo kakovosten skupen čas in gradimo močnejšo vez."

Vabljeni v našo družbo :)

Ni potrebno posebej poudarjati, da je za zaposlitev bernija tako znanje odlično, hkrati tudi zmanjšuje stres in anksioznost, zato upam, da se nama boste s Fanči pridružili!

 

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Spoznajte svojega psa

Datum in čas objave:     05.01.2019 11:26

Tudi v januarju vas prijazno vabimo na predavanje v Mestno knjižnico Grosuplje v sredo, 9. januarja 2019 ob 17.30. Posvetili se bomo temi

"Spoznajmo svojega psa".

Pogovarjali se bomo o vzgoji, šolanju, negi, prehrani, opremi, zdravju...

Slavni Cesar Millan pravi:  »Bistvo discipline ni psu pokazati, kdo je glavni, temveč prevzeti odgovornost za živo bitje, ki si ga prinesel v svoj svet.« Pes ima v različnih življenjskih obdobjih različne potrebe, ki jih je, če želimo imeti zdravega in zadovoljnega psa, treba upoštevati. Poleg splošnih napotkov bomo opozorili tudi na nekatere pasemske značilnosti.

Prepričana sem, da boste slišali precej novega, uporabnega, morda boste dodali še svojo izkušnjo ali zastavili vprašanje. Vstopnine ni. Veselim se vaše družbe!

 

Pasja šola ZA PSA pa vabi na predavanje

"Komunikacija po pasje"

Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni in telesni govorici, ki obsega mnogo več kot le lajež in mahanje z repom. Skozi slikovno in video gradivo boste spoznali, kaj sporočajo psi v določenih situacijah in kaj nam skušajo s svojim vedenjem povedati. Lepo vabljeni na predavanje Komunikacija po pasje, ki bo v sredo, 16. januarja, ob 18h v prostorih šole v Trzinu (Blatnica 1). Prijavite se lahko na spletni strani TUKAJ, kotizacija je 15 €.
Predavala bo kinološka inštruktorica Alja Willenpart.

 

Prijazen pozdrav,

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Vabljeni na predavanje v Grosuplje

Datum in čas objave:     08.12.2018 22:13

Dobili smo pasjega mladička – kaj pa zdaj?


Pasji mladiček predvsem ni igrača, pa tudi človek ne: je žival s svojimi zahtevami in potrebami. Kam naj namestimo mladička? Kako je s prehrano, opremo, vzgojo? Kako dolg naj bo sprehod? Kako rešujemo težave s sobno čistočo? Koliko časa je lahko mladiček sam? Vse to in še več boste slišali in lahko tudi marsikaj vprašali.

Vabljeni na predavanje v sredo, 12. decembra 2018 ob 17.30
v Mestno knjižnico Grosuplje.

Mojca Sajovic

Testiranje za terapevtske pse

Datum in čas objave:     08.12.2018 13:28

Vsako leto Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov TAČKE POMAGAČKE prične svoje delo s testiranjem novih terapevtskih parov. Psi opravijo testiranje pred kinologi iz društva, njihovi lastniki - vodniki pa pred strokovno komisijo.

Ste že kdaj razmišljali, da bi s svojim bernijem stopili na to sicer zahtevno, a izpolnjujočo pot? Da bi se pridružli veliki družini prostovoljcev (približno 70 terapevtskih parov deluje v okviru društva) Tačk pomagačk in puščali sledi...? Povpraševanje po delu terapevtskih psov vsako leto narašča. V letu 2017 so Tačke, t.j. 68 terapevtskih parov, opravile 2915 prostovoljskih ur brez upoštevanja časa, ki ga potrebujemo za pripravo, ureditev psov, pot ipd. Delo Tačk veliko zahteva, a še več da, zato nas je vsako leto več.

Testiranje bo v drugi polovici januarja, o pogojih in prijavah pa preberite TUKAJ!

Pridružite se nam, saj so berniji idealni terapevtski psi in imajo brez dvoma dar, ki ga je treba deliti....

 

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Vita praznuje 10. rojstni dan

Datum in čas objave:     06.12.2018 20:04

10 let je čudovita starost in živahna, družabna ter nadvse prijazna Ninina Vita - Dolcevita Bernieshine, če smo povsem natančni - nikakor ne kaže svojih let.

V krogu svojih najdražjih je praznovala prelep jubilej s slastno torto, mi pa ji želimo še vsaj pet zdravih!!!

Uredništvo spletnih strani MOJ BERNI

Da bo december vesel tudi za pse

Datum in čas objave:     03.12.2018 12:16

Zakorakali smo v zadnji letošnji mesec, ki je zagotovo za naše pse najbolj stresen. Ne samo zaradi zunanjih dejavnikov (raket, petard, hrupa, ...), ki se mu težko izognemo, pač pa tudi zaradi posebnega vzdušja, hitenja, pomanjkanja časa za našega štirinožca... Vse, kar spreminja dnevno rutino na slabše, je za našega psa velika psihična obremenitev.

Tržišče vsako leto ponuja vse več izdelkov za podporo v opisanih situacijah.

Kapsule CANIS EXTRA NERVENHELD (KLIK)

psa pomirijo na naraven način, delujejo namreč na osnovi kazeina, beljakovine, ki se nahaja v materinem mleku.

Ovratnica ADAPTIL CALM (KLIK)

je dobra rešitev, ker jo pes lahko nosi ves čas, v stanovanju in zunaj njega, izloča pa sprostitvene feromone, t.j. sintetične hormone, ki jih izloča tudi psica mati in delujejo pomirjujoče ter dajejo občutek varnosti.

PET REMEDY calming wipes (KLIK)

so pomirjevalo v obliki robčkov, s katerimi obrišete psa okrog gobčka, pod vratom, po prsih. Uporaben je tudi za druge vrste (malih) živali, pa tudi konjev. Njegov učinek je takojšen, vsebuje pa edinstven izbor rastlinskih olj, ki pomirjajo (baldrijan, vetiver, ...). Proizvod se dobi tudi v obliki razpršila.

Bachove kaplice Rescue Remedy

so večini lastnikov psov že dobro pozanne in ne bi smele manjkati v nobeni priročni pasji lekarni. Mešanica cvetnih izvlečkov nežno deluje na psiho psa v stresnih situacijah, lahko jih uporabljate že pred viškom "veselega decembra", 4 kapljice 4 x na dan. Če je vaš kuža zelo podvržen strahu pred pokanjem in petardami, se lahko naredi osebna mešanica Bachovih kapljic. V tem primeru pokličite na 041 631616. Kapljice dobite v bolje založenih lekarnah povsod po Sloveniji.

HOMEOPATSKA PODPORA (KLIK)

je odlična, učinkovita, brez stranskih učinkov in dostopna, saj vse pripravke razmeroma hitro in po zmernih cenah dobite v spletnih lekarnah v tujini (npr. homoempatia.eu), upoštevajte dobavne roke!!! V članku, ki ga najdete na zgornji povezavi, boste zagotovo našli dobro rešitev za svojega psa.

Za vse morebitne dodatne informacije kličite na tel. 041 631616.

Pa miren veseli december vašim kosmatincem!

 

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Spet je bilo fajn!

Datum in čas objave:     01.12.2018 20:29

Vsi, ki ste zamudili naše tradicionalno miklavževanje, boste zagotovo radovedno pogledali v našo galerijo, vsi prisotni, ki ste poskrbeli za izjemno prijetno, sproščeno in praznično vzdušje, pa boste lahko obujali spomine na zimsko obmorsko druženje. Za prve fotografije je poskrbel Bojan Pečar!

Vsem prisotnim in vsakemu posebej iskrena hvala.

Spet smo dokazali, da so BERNIJI ZAKON!

Iskrena zahvala tudi lastniku ter vsemu osebju gostišča RIBIČ, Seča za prijazno gostoljubje, izborno hrano in potrpežljivo strežbo med preskakovanjem vseh naših desetih bernijev!

Prazniki in branje

Datum in čas objave:     30.11.2018 19:55

Pozdravljeni, predvsem pozdravljene pasjeljubke!

Lena Gregorčič, neutrudna urednica spletne strani zdravahranazapse.si, nam je pripravila res zanimivo presenečenje. Kot piše, gre za popestritev življenja (predvsem ženskega dela bralstva, ampak zagotavljam, da se branju ne bodo mogli upreti niti najbolj zakrnjeni partnerji pasjeljubk).

ZOONOZE, Romantična komedija v štirih dejanjih, je naslov pisateljskega presežka, več lahko preberete TUKAJ. Naj vam prišepnem, da namesto vedno zaželenih "bogov v belem" po vzoru zdravniških žajfnic tukaj nastopa dr. Pušlar, veterinar prav posebne sorte: "Ne samo, da si ob vstopu v ordinacijo dobil mehka kolena, imel si občutek, da so se ti križne vezi kar strgale.... človek bi si pravzaprav nabavil žival samo zato, da bi jo lahko peljal k Pušlarju na pregled!"

Lena obljublja 4 decemberske nedelje, polne napetega, ljubezni do psov in do ljudi polnega branja v štirih zgodbah.

Naročite se na novo nadaljevanko, ki vas čaka vsako nedeljo ob 19. uri na spletni strani in ob 19.05 na FB.

Zelo se veselim branja!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

To je Baron, Mr. Baron

Datum in čas objave:     28.11.2018 09:37

Pozdravljeni!
Upam, da se še spomnite zgodbe o Baronu, ki je februarja letos prispel v naš dom in za katerega smo konec julija že malce obupano iskali nov dom. Danes vam z veseljem pošiljam nadaljevanje njegove zanimive zgodbe.


Preberite jo tukaj! (KLIK!)
 
 
Ker zahvale potrebujejo posebno mesto, jih objavljam posebej.
Od srca hvala torej:

-    Dzenani Cizmić, sarajevski aktivistki, ki ni pogledala stran, ko je zagledala nikakršnega bernija v zavetišču Praća, ampak se je pogumno spopadla s težavami in z birokracijo; brez nje Baronove zgodbe ne bi bilo;
-    članom nekdanjega SKBPP, ki ste prispevali v bernijev sklad; znesek 178,94 €, ki je ostal ob zaprtju kluba v skladu, je bil v celoti porabljen za Barona;
-    Valeriji Podogornik (Animal Angels) za prve vzpodbude in za prisotnost ter pomoč, ko je Baron 23.2.2018 prestopil slovensko mejo;
-    mag. Petru Levstku, DVM za prve nasvete, za zdravila, za dragoceno razpoložljivost;
-    Manci Levstek za prijazno asistenco na Cresu in večdnevno skrbno domače varstvo Barona, da sem si lahko privoščila prepotreben oddih;
-    Barbari Šolc, ki je prispevala finančna sredstva za del dietne prehrane in v celoti plačala ortopedski pregled; njena skrb, nasveti, vzpodbuda in zavzetost so bili ves čas neprecenljivi;
-    Nini Barlič, ki je neutrudno prevajala prvo in nato zahtevnejšo korespondenco z Veliko Britanijo in izdatno pomagala tudi finančno;
-    Marku Nabergoju, DVM iz Moravskih Toplic, ki je opravil pet brezplačnih bioresonančnih terapij, vse preglede in pridodal tudi homeopatska zdravila; njegove terapije so bile zdravilne za Barona in so mu brez dvoma rešile življenje, zdravilne pa so bile tudi zame, ko sem utrujena in polna dvomov prišla konec poletja z Baronom v Moravske Toplice;
-    Lidiji Okleščen, ki je Barona uredila pred odhodom do zadnje dlake in za svoje delo ni hotela plačila;
-    Sandri Gatward, ki se je z vsem srcem kljub poznani Baronovi invalidnosti in zdravstvenim težavam lotila »reševanja vojaka Barona« ter začutila mojo stisko;
-    Louise Baldwin za soorganizacijo in prevoz Barona v Veliko Britanijo ter za prijazno družbo dobrodošlice, ki so jo ponudili njeni čudoviti leonberžani našemu popotniku;
-    Ireni, Tonetu Burjaku in Farosu za zanesljivo in ljubezni polno varstvo mojih dveh, ko smo šli na pot (in še kdaj vmes);
-    Elizabeth Martin, ki je odprla vrata svojega doma berniju brez porekla in je od daleč začutila njegovo veliko srce, ki si zasluži najboljše,
-    in na koncu seveda še mojemu soprogu, ki je kot že tolikokrat zaprl eno oko in dal na voljo bančni račun; ki je sprejel Barona za našega, skrbel zanj v času moje odsotnosti in ki je od vsega začetka verjel, da je nemogoče lahko mogoče,
-    pa seveda vsem, ki ste z dobrimi željami in vzpodbudnimi mislimi spremljali Baronov napredek ter njegovo pot v novi dom.


Srečno, moj Baron!Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Magnetni dodatki za gibanje brez bolecin

Datum in čas objave:     11.10.2018 09:02

Jesen je pred vrati in našim kosmatincem z gibalnimi težavami hladni dnevi prinašajo bolečine v sklepih.

Zakaj ne bi poizkusili terapije z magneti? Za boljšo gibljivost, manj bolečin, boljšo prekrvavitev,.... pa tudi za preventivo.

Ponudbo podjetja ENERGETIX, ki je naš pogodbeni partner, si oglejte TUKAJ!

In seveda izkoristite klubski popust, pri tem pa ne pozabite izbrati še magnetek zase v izvedbi za pasjeljubce :-) !

Lep jesenski pozdrav!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Dobili smo slovenskega veleprvaka in mednarodnega prvaka v lepoti

Datum in čas objave:     10.10.2018 11:51

Pozdravljeni!

Tudi na naših spletnih straneh z veseljem sporočamo, da je Zorba (Harry Bernieshine) v lastništvu Petra Ražmana dosegel dva nova zveneča naziva in postal slovenski veleprvak ter mednarodni prvak v lepoti.

Zorba ni le prelep berni, ampak ima tudi čudovit "Bernieshine" značaj.

Lastniku in vzreditelju iskrene čestitke, Zorbi pa veliko zdravih let in številne lepe zdrave potomce!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Nova serija predavanj o psih

Datum in čas objave:     10.10.2018 11:31

Danes se v Mestni knjižnici Grosuplje začenja nova serija kinoloških predavanj v izvedbi podpisane.

 

Vsako drugo sredo v mesecu, začenši z današnjo, ob 17.30 bodo na sporedu naslednje vsebine:

1.    Sreda, 10. oktober 2018 ob 17.30:
Zgodovina človekovega druženja s psom
Če želimo razumeti današnjega psa, moramo poznati njegov izvor in razvoj  od njegove udomačitve do danes. Različni narodi in različna kulturna okolja so imela do psa zelo raznolik odnos, ki je pogojeval tudi uporabo psa kot sodelavca, lovca, družabnika…. vse do današnjega službenega psa in družinskega člana.

2.    Sreda, 14. november 2018 ob 17.30:
Nakup psa – uganke in pasti
Velika želja imeti kužka prinaša zelo lepe, pa tudi naporne čase. Pred nakupom velja opozoriti na cel niz stvari, ki jih mora poznati bodoči lastnik, preden se odloči za korak, ki pomeni obvezo za celo pasje življenje. Razjasnili bomo dvome: pes z rodovnikom ali mešanec; nakup psa ali posvojitev; čigava želja je prihod novega družinskega kosmatinca, kako izbrati dobrega vzreditelja, …

3.    Sreda, 12. december 2018 ob 17.30:
Dobili smo pasjega mladička – kaj pa zdaj?
Pasji mladiček predvsem ni igrača, pa tudi človek ne: je žival s svojimi zahtevami in potrebami. Kam naj namestimo mladička? Kako je s prehrano? Kako dolg naj bo sprehod? Kako rešujemo težave s sobno čistočo? Koliko časa je lahko mladiček sam? Vse to in še več bomo slišali in lahko tudi marsikaj vprašali.

4.    Sreda, 9. januar 2019 ob 17.30:
Spoznajmo svojega psa: prehrana, vzgoja, šolanje, zdravje
Slavni Cesar Millan pravi:  »Bistvo discipline ni psu pokazati, kdo je glavni, temveč prevzeti odgovornost za živo bitje, ki si ga prinesel v svoj svet.« Pes ima v različnih življenjskih obdobjih različne potrebe, ki jih je, če želimo imeti zdravega in zadovoljnega psa, upoštevati. Poleg splošnih napotkov bomo opozorili tudi na nekatere pasemske značilnosti.

5.    Sreda, 13. februar 2019 ob 17.30:
Dopolnilne metode zdravljenja psov
Zdravje psa je za vsakega lastnika zagotovo najbolj pomembno. Kdaj lahko psu z zdravstvenimi težavami pomagamo sami? Kdaj moramo brezpogojno obiskati veterinarja? Katere metode so najbolj uporabne za laike in katere naj izvajajo usposobljeni veterinarji? Kaj je homeopatija in kaj je terapija z Bachovimi cvetnimi izvlečki?

Vljudno vabljeni, da s svojo prisotnostjo, morebitnimi izkušnjami in poudarki popestrite vsakokratno druženje.

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Vabilo na jesensko druženje skupine MOJ BERNI

Datum in čas objave:     16.09.2018 22:43

Obljuba dela dolg, pravijo. In z obetom prvih jesenskih temperatur prihaja tudi naše jesensko druženje. Kot smo že napovedali, bo naše srečanje v soboto, 6. oktobra 2018, naš cilj pa Cerovo pri Grosupljem.

Zbrali se bomo ob 10.30 na vzhodnem parkirišču blagovnice Tuš Grosuplje na Gasilski ulici nasproti Pekarne Grosuplje. Parkirišče meji na nekoč našo priljubljeno lokacijo Pivnico Anton, danes je tam Tiskarna Partner Graf. Ob 10.45 sledi odhod proti Taboru nad Cerovim. Zaradi mnogih odcepov, ki so slabo označeni, bomo vozili v koloni in svetujem, da ste na zbirnem mestu točni, ker zamudnikov preko telefona ne bo mogoče usmerjati in se bodo morali znajti sami. Ob 11. uri nas bo na parkirišču pod Taborom pričakal lokalni vodič, ki nas bo popeljal v staroveško trdnjavo in nam tam marsikaj zanimivega povedal. Spotoma bomo obiskali votlino sv. Antona, zavetnika živali, naši kosmatinci pa bodo sprehod lahko izkoristili po svoje.

Do pol enih se bomo spustili v vas Cerovo, avtomobile pustili na parkirišču in ob aperitivu in prigrizku prisluhnili domačinom, ki nam bodo povedali nekaj osnovnih informacij o naravoslovni učni poti »Po sledeh vodomca«. Njen delček bomo okusili z obiskom Loga pod Cerovim, kamor se bomo nato odpravili peš, kratka pot pa je primerna tudi za manj utrjene pohodnike. Območje je zaprto, namenjeno vodenim skupinam za ogled mnogih živalskih in rastlinskih vrst, ki so si v zavetju mejice in trstja našle svoj dom.

LOG

Naši berniji bodo to pot prehodili na povodcih.

Še preden se bomo vrnili, bo že zadišalo po pečenki in ocvrtem piščancu, tema dvema bodo dodali še krompirjevo solato in sladico (za vegetarijance pa prilagojeno različico), in obet našega kosila bo popoln. Približno ob 14. uri se bomo torej vrnili v središče Cerovega, kjer se bomo pri prijaznem gostitelju g. Marjanu Koščaku posedli in pričakali kosilo.

Cena za vodenje, aperitiv s prigrizkom in kosilo znaša na osebo 10 €, pijačo boste lahko kupili pri kosilu.

Vaš prijave kot vedno pričakujemo na naslednjih naslovih najpozneje do ponedeljka, 1.10.2018:


•    Mojca Sajovic, e-naslov: astra10@siol.net, GSM 041 631 616 (med 23.9. in 1.10. samo SMS!!!)
•    Nina Barlič, e-naslov: nina.barlic@gmail.com, GSM 041 365 748
•    Barbara Šolc, e-naslov: barbara@topol.si, GSM 041 669 046

Po dolgem času se vaše družbe res iskreno veselimo!


Za Skupino MOJ BERNI
Mojca Sajovic

Vabilo na jesenski vzrejni pregled

Datum in čas objave:     10.09.2018 22:22

DRŽAVNA VZREJNA KOMISIJA ZA BERNSKE PLANŠARSKE PSE

vabi na

OCENJEVANJE ZUNANJOSTI IN VZREJNI PREGLED,

ki bo, v skladu z določili novega Vzrejnega pravilnika za bernskega planšarskega psa, v nedeljo, 30. septembra 2018 od 10. do 13. ure na vadišču ŠKD Krim  v Lj. Sneberju (www.kd-krim.si).

Vsi psi morajo imeti veljaven potni list, lastniki pa člansko izkaznico kinološkega društva ali kluba KZS, z nalepko 2018. V nasprotnem primeru se bodo storitve obračunale kot za nečlane, to je 100 % višje.

I/ za ocenjevanje zunanjosti (starost najmanj 9 mesecev) potrebujete:
-  originalni rodovnik in fotokopijo,
-  za pse, ki so pripeljani iz tujine, izvozni rodovnik in fotokopijo, z vpisom v Slovensko rodovno knjigo.
II/ za vzrejni pregled (starost najmanj  psi – 14 / psice 20. mesecev) potrebujete:
-    originalni rodovnik in fotokopijo, za uvoženega psa pa izvozni rodovnik in fotokopijo (export pedigree), z vpisom v Slovensko rodovno knjigo,
-  potrdilo o izdelanem DNA profilu (fotokopijo),
-  izvide kolčnega sklepa in komolcev  (original in fotokopija); rentgensko slikanje po dopolnjenih 14 mesecih starosti lahko opravite pri veterinarski ustanovi, ki ima za to koncesijo (seznam le-teh za Slovenijo je objavljen na spletni strani KZS),
- oceno zunanjosti s prireditve v Sloveniji (original in fotokopijo); oceno lahko pridobite tudi na dan vzrejnega pregleda.
III/ podaljšanje vzrejnih dovoljenj:
Komisija za strokovna vprašanja KZS je sprejela nove sklepe, ki veljajo od 1.1.2018 dalje; podaljšanje vzrejnih dovoljenj po pošti ni več dovoljeno – gl. aktualne informacije, ki so objavljene na spletni strani KZS – http://www.kinoloska.si/KSV KZS.


Vse lastnike samcev in samic, ki bi želeli trajno podaljšati vzrejno dovoljenje, obveščamo, da morajo svojega samca / svojo samico privesti na vzrejni pregled; s seboj morajo prinesti:
-    vzrejno knjižico oz. vzrejno dovoljenje,
-    potrdilo o izdelanem DNA profilu (fotokopijo).

Prosimo vas, da se na oceno zunanjosti in / ali vzrejni pregled prijavite z navadno in ne priporočeno pošto do 27.09. na naslov:
Jelka SIMČIČ, Litijska 12, 1000 Ljubljana ali pa bpp.slo@gmail.com


Vsem, ki se boste prijavili na našo prireditev, bomo podrobna navodila poslali po prejemu prijave. Prijavi obvezno priložite fotokopijo rodovnika psa / psice in navedite svojo telefonsko številko ali spletni naslov.
Brez vseh zahtevanih izvidov se na vzrejni pregled ne morete prijaviti.


Jelka Simčič
predsednica DVK za BPP

Najavljamo jesenski izlet

Datum in čas objave:     03.09.2018 12:07

Na prvi dan novega šolskega leta vas prijazno pozdravljamo tudi s spletnih strani skupine MOJ BERNI. Čeprav nas nekatere dopust še čaka, vas že danes toplo vabimo, da si rezervirate soboto, 6. oktobra 2018 za naše skupno druženje, da se po dolgem času spet srečamo in spotoma spoznamo še kakšen neodkrit košček naše dežele.

Podroben program srečanja sledi, prvi cilj izleta pa bo TABOR CEROVO pri Grosupljem. Za "okus" vas tamkajšnji prizadevni turistični delavci vabijo na obisk že v nedeljo, 9. septembra popoldne, ko bo tam potekala prireditev Dan Tabora. Zagotovo bo zanimivo.

 

Mi si bomo na našem srečanju v soboto, 6.10.2018 Tabor ogledali skupaj z našimi kosmatinci in s pomočjo lokalnega vodiča, nato se bomo spustili v vas Cerovo na del nove naravoslovne učne poti "Po poteh vodomca" in na koncu poskrbeli tudi za lačne želodčke.

Pričakujte naše naslednje obvestilo in zabeležite naš termin na svojem koledarju.

 

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Baron

Datum in čas objave:     31.07.2018 22:17

BARON IŠČE DOM

Zagotovo se spomnite mojega prispevka v prvi letošnji številki glasila Moj berni, ko sem pisala o majhnem berniju iz sarajevskega azila Prača. Minilo je pet mesecev, od kar je našel pri nas novi dom z mislijo, da je ta le začasen. Medtem se je zgodilo marsikaj: Baron je zrasel in se poredil, njegova dlaka je daljša in sijoča, v našem krdelu je našel prijateljico za igro - Fani in velikega vzornika Fellowa. Postal je tako rekoč njegova senca.


Medtem smo precej uspešno rešili njegove prebavne težave in opravili pregled pri ortopedu zaradi njegovih šibkih zadnjih nog in občasnega šepanja. Izkazalo se je, da so njegove kosti zadnjih nog nepravilno razvite. Tako njegovo počutje sicer niha, vendar živi brez analgetikov, s homeopatsko podporo in rednimi sprehodi, s pazljivo izbiro hrane in dodatki, ki jih dobivata tudi moja psa.
Je živahen, zelo učljiv in radoveden mlad berni, dojemljiv za učenje in nove izkušnje, vesel vsake družbe, tako pasje kot človeške. Vesel je tudi mačje družbe, vendar je ta zanj neustrezna: alergičen je namreč (tudi) na mačjo dlako. Naši trije mački so ga sicer sprejeli za člana družine, vendar Baronov buren kožni odziv in uboga brezdlaka mesta glasno povedo, da ta družba zanj ni koristna. Tudi zato Baron potrebuje nov dom brez mačk čim prej, kajti z jesenjo se bodo v hišo vrnile tudi naše muce, zasedle kavče in fotelje ter prinesle neizbežne dlake.


Potrebuje ljudi, ki se bodo z njim ukvarjali, potrebuje družino ali starejši par v hiši z ograjenim vrtom in brez stopnic, potrebuje notranje bivanje in sprva tudi stalen nadzor. Družba manjšega psa je dobrodošla, igra z večjimi je za njegovo konstitucijo lahko usodna. Potrebuje redne krajše sprehode po ravnem in možnost samostojnega izhoda na vrt. Potrebuje nekoga, ki ga bo imel rad z njegovimi napakami in hibami vred in ki ne bo imel do njega prevelikih zahtev. Potrebuje nekoga, ki bo pripravljen dopolniti njegovo pomanjkljivo izobrazbo in sprejeti tako fizični kot finančni izziv glede Baronovega zdravstvenega stanja.


Baron je prestal vsa potrebna cepljenja, je kastriran in čipiran. Opravljen je bil bioresonančni test glede alergij. Ima seveda slovenski potni list. Obožuje vožnjo z avtom in čofotanje po vodi (v pasji družbi). Nima fobij oziroma strahov, ki bi jih lahko pripisali psu s težkim otroštvom. Do tujcev je zaupljiv in neobremenjen.


Iskreno prosim za pomoč in posredovanje: pomagajte najti zanesljiv dom za Barona, ki je v prvi polovici svojega življenja doživel dovolj hudega za več življenj… in za preostanek svojega si res zasluži topel dom in dobrega bernskega človeka. Za pomoč in občasno varstvo bom seveda vedno na voljo!


Mojca Sajovic
GSM 041 631616

Prijetne poletne dni

Datum in čas objave:     06.07.2018 22:13

Poletje je tu in z njim čas sproščenih počitnic in dopusta.
Tudi v uredništvu Mojega bernija si bomo oddahnile in se posvetile svojim najbližjim. Vreme je našim bernijem v glavnem naklonjeno in vročina jih še ni pregnala v hladna zavetja. Če se s svojim odpravljate na dopust, poskrbite za senco in ohladitev, če bo na vas počakal v začasnem varstvu, pa dobro preverite, v kakšnih rokah ga puščate. Saj veste: berni ni pes za vsakogar in ločitev od družine je zanj velika in stresna preizkušnja. Z nasveti smo vam vedno na voljo v skupini MOJ BERNI.


Za razvedrilo vašim šolarjem pošiljamo križanko, ki jo najdete TUKAJ, pa ne pozabite na nas, saj bomo v jesenski številki e-glasila MOJ BERNI z veseljem objavili vaše počitniške utrinke, izkušnje in uporabne nasvete....
Lepo poletje vam in vašim bernijem!

 


 


Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Nov vzrejni pravilnik

Datum in čas objave:     27.06.2018 22:38

Državna vzrejna komisija za BPP je sprejela nov vzrejni pravilnik, ki vam ga posredujem. Najdete ga TUKAJ in v poglavju o vzreji. Pravilnik je stopil v veljavo 24.6.2018.

Za morebitna pojasnila oz. tolmačenja je pristojna DVK za BPP pri KZS.

Lep pozdrav!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Obvezno branje za pasje lastnike

Datum in čas objave:     23.04.2018 23:59

V letošnjem letu je Založba Učila izdala novo knjigo W.Brucea Camerona

PASJI SMISEL ŽIVLJENJA.

Gre za "topel roman o neuničljivi vezi med človekom in njegovim najboljšim prijateljem«..., "pogled s pasje perspektive na človeške odnose".... "Ta ganljiva, lepa in domiselna zgodba nas uči, da ljubezen nikoli ne umre, da so najboljši prijatelji vedno z nami in da se vsako bitje na Zemlji rodi s smislom in poslanstvom."

Knjiga je pravi obliž na srčne rane tistim, ki smo nedavno izgubili dragega štirinožca, pa tudi sicer jo z veseljem priporočam v branje.

 

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Datum in čas objave:     11.04.2018 23:05