Najnovejša galerija

MIKLAVŽEVANJE 2019 Marezige (07.12.2019)

NOVO LETO - nova predavanja

Datum in čas objave:     02.01.2020 11:42

V imenu pasje šole ZA PSA, ki je zagotovo v tem trenutku ena vrhunskih pri nas, vas vabimo na dve zelo zanimivi predavanji:


SKRITI RAZLOGI ZA VEDENJSKE TEŽAVE

KDAJ in KJE? Četrtek, 9. 1. 2020, ob 18h v OIC Trzin.

Predavanje bo trajalo 1,5 h.Vse več skrbnikov se zaveda, da prijetno sobivanje s psom zahteva veliko vloženega truda in znanja. Toda kljub temu, da se ljudje vse pogosteje odločajo za obisk pasjih šol ter se trudijo z vzgojo in učenjem lepih vedenj, se zdi, da narašča tudi število vedenjskih težav. Lajanje v času odsotnosti, renčanje, zaganjanje in agresivno vedenje do ljudi in psov, vlečenje na povodcu, nepredvidljivi in nenadni »izpadi« ob pogledu na povsem običajne stvari, preganjanje tekačev in kolesarjev … naštevali bi lahko v nedogled.

Zakaj toliko psov obvlada osnovna povelja, v prisotnosti drugih psov, avtomobilov, kolesarjev ali tujcev pa se zdi, da pozabijo naučeno? Od kod nenadna agresija ali neupoštevanje dobro poznanih ukazov v tako različnih situacijah?

Na predavanju bomo govorili o pasjem vedenju in potrebah psa. Spoznali boste nekaj možnih vzrokov za najpogostejše vedenjske težave, na študijah primerov pa še možne rešitve zanje.

Predavanje je brezplačno.


KOMUNIKACIJA PO PASJE

KDAJ in KJE? Torek, 14. 1. 2020, ob 18h v industrijski coni Trzin.

Predavanje bo trajalo 1,5 h.Lajanje, cviljenje, tuljenje, renčanje … vse to je komunikacija. Komunikacija pa je tudi umikanje pogleda, oblizovanje, zehanje, ustavljanje na sprehodih (ki ga radi zamenjamo za neubogljivost!) … Psi z govorico telesa in zvoki ljudem, drugim živalim in celo predmetom sporočajo marsikaj. Razumevanje njihovih signalov je ključ do boljšega odnosa in sodelovanja med vami in vašim ljubljenčkom.

Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni in telesni govorici. Na podlagi video posnetkov in fotografij se boste naučili bolje razumeti pse. Izvedeli boste, zakaj prihaja do konfliktov, zakaj včasih ne uboga vaših ukazov, se ustavlja na sprehodu, se pretvarja, da voha po tleh in zakaj je videti “kriv”, ko naredi kaj narobe.

Predavanje je namenjeno skrbnikom in ljubiteljem psov, pa tudi tistim, ki se s psi ukvarjate profesionalno.

Cena predavanja je 15 EUR.


O PREDAVATELJICI


Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas, avtorici ključnega dela na področju pasje komunikacije "On talking terms with dogs – Calming signals". Znanje nenehno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Ukvarja se predvsem z vzgojo mladičkov ter reševanjem vedenjskih težav pri odraslih psih.


CENA IN PRIJAVA

Predavanje Skriti razlogi za vedenjske težave je brezplačno, cena predavanja Komunikacija po pasje pa je 15 EUR. Za obe predavanji je obvezna predhodna prijava na spletni strani

http://www.zapsa.si/novice/predavanja-v-januarju/

NE ZAMUDITE!

Objem in stisk roke letu v slovo

Datum in čas objave:     29.12.2019 19:15

Danes smo jo mahnili na Gradišče nad Stično, kjer nad dolenjskimi griči kraljuje Lavričeva koča. Ko dolino ogrinja megla, je tam gori običajno nebeško lepo, s soncem obsijano. Tudi danes je bilo tako.

Dvo- in štirinožci smo bili kljub nekaj stopinjam pod ničlo odlično razpoloženi in smo dobro izkoristili prelep dan letu 2019 v slovo.

Prenovljene spletne strani

Datum in čas objave:     24.12.2019 13:43

Vas mika izvedeti, kako bodo izgledale naše prenovljene spletne strani? Ki si jih boste lahko ogledovali tudi na pametnih telefonih? Božična novica prihaja iz Velenja: da bomo lahko pričeli s prenosom podatkov, manjka samo še drobec... ali dva... in 200 evrov.

Brez vaše pomoči ne bo šlo


Če ste v glasilu MOJ BERNI pozorno prebrali zapis o našem druženju v Marezigah, ste gotovo zasledili tudi zahvalo prisotnim donatorjem in poziv članom naše skupine v zvezi z zbiranjem sredstev za prenovo obstoječe spletne strani. Ta je po oceni njenega avtorja Roka Kralja po več kot desetletnem delovanju več kot nujna. »Podirajo« se določene strani, nekatere funkcije zaradi dotrajanosti orodij ne delujejo več, vse več je neželenih vsebin, ki jim ne moremo preprečiti vdora ... Naša Barbara se je z vso vnemo vrgla v poizvedovanje in dobila ugodno ponudbo za prenovo. Vse vsebine in funkcije bomo prilagodili in ohranili, prenos bomo opravili sami, kljub temu pa je predvideni predračun za nas visok: znaša 1.100 € + DDV.


Na strani prihodkov je stanje takole: 300 € + DDV bo prispevala Barbara,  600 € pa smo zbrali s prodajo naših daril na miklavževanju. Potrebujemo torej še 200 €, da lahko zaženemo kolesje prenove, po enotnem mnenju vseh prisotnih pa bomo vsako leto na tak ali drugačen način z donacijami vseh nas, članov skupine,  sposobni zbrati 150 €, kolikor je predvidenih za potrebno sprotno letno vzdrževanje.


Naj poudarim, da vsi vzreditelji – člani skupine, ki objavljajo svoja legla, rade volje prispevajo znesek (običajno v višini nekdanje klubske članarine 25 €) prav za namen vzdrževanja spletne strani. Sem spada podaljševanje domene, plačilo gostovanja, tedenskega varnostnega kopiranja in morebitnih popravkov.


In na koncu vas torej vljudno prosimo še za vaš prispevek, da bomo naš projekt prenove lahko tudi dokončali.
Svojo donacijo lahko pošljete v gotovini na naslov Skupina MOJ BERNI, Predole 23, 1290 Grosuplje ali kot nakazilo na TRR št. SI56 0201 1305 2538 507, odprt pri NLB, prejemnik pa  Barbara Šolc, Kamniška 53 A, 1217 VODICE (namen: MOJ BERNI + PRIIMEK donatorja).


V naprej in za nazaj vsem velik HVALA in seveda
Srečno, zdravo in prijazno tudi v letu 2020!


V imenu vaših skrbnic spletnih in FB strani Barbare, Mateje, Mojce in Nine zapisala

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani Skupine MOJ BERNI

Bernski Kamnik ponovno

Datum in čas objave:     17.12.2019 12:26

Člani skupine Moj berni prijazno VABLJENI V PREDNOVOLETNI KAMNIK

 v soboto, 21. decembra 2019 ob 17. uri.

Dobimo se na parkirišču trgovine Hofer, ki je neposredno ob Qlandiji ob rondoju na obvoznici v Kamniku. Pot nas bo najprej vodila na ogled pivovarne, predstavitev proizvodnje in pokušino piva. Za hladen prigrizek in vodenje bomo odšteli 10 €. En  italijanček za dobrodošlico je gratis.

Nato bomo parkirali ob Frančiškanskem muzeju v Kamniku in se z bernci sprehodili skozi praznično okrašen Kamnik. V mestnem jedru je drsališče, kjer se lahko najmlajši preizkusijo na drsalkah. Opremo si lahko izposodijo (drsalke 2 €, čelada 3 €).

Druženje bomo zaključili v prijetni gostilnici Majolka, s hrano po želji, toplim čajem ali kavo, s poudarkom na prijetnem druženju.

Z veseljem sporočamo, da bo med nami naš član, znani in večkrat nagrajeni novinar, avtor dokumentarcev, televizijski voditelj in človek z zanimivimi življenjskimi zgodbami Tone Hočevar, ki nas bo s predstavitvijo svoje najnovejše knjige "popeljal" v Skušnjave. Odlično knjigo, ki razkriva nemirne in neznane poti zgodovine, boste lahko tudi kupili ali naročili.

Slavko, Ciril in Alenka

Bernski Kamnik

Datum in čas objave:     10.12.2019 23:06

Tole je po vsej verjetnosti naše zadnje letošnje vabilo. Sicer pa glede na zagnanost in aktivnost članov naše skupine tudi ta trditev ni povsem nepreklicna...

Naša "kamniška naveza", katere gonilna sila so Alenka, Slavko in Ciril, pošilja takole

VABILO V ČAROBNI KAMNIK

v soboto, 21.12.2019

(klik!)

in pripis:

Za prijave prosim do 16. decembra 2019
na moj mail: alenkadramejuhant@gmail.com ali
na telefon 041 525 597.
 
Z veseljem vas pričakujemo, dobro se bomo imeli.
 
Pozdrav, prijeten december
 

Alenka

Torej, čarobni Kamnik nas pričakuje, naši kosmatinci bodo povsod dobrodošli in upamo, da si bomo ob tej mamljivi priložnosti lahko čim številčneje osebno zaželeli SREČNO 2020!

Se vidimo torej v soboto, 21. decembra v Kamniku!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Danes praznuje Vita - Dolcevita Bernieshine

Datum in čas objave:     05.12.2019 14:58

11 čudovitih zdravih srečnih let je nanizala naša slavljenka. Želimo ji še naprej prijetno in srečno, naj jih bo še nekaj. Njenim ljudem pa sporočamo: čuvajte svoj zaklad in uživajte z njo še naprej!

Preko mavrice je odšla Stanka Janković

Datum in čas objave:     30.11.2019 14:02

Nepričakovano nas je pretresla vest, da se je nenadoma poslovila Stanka Janković, ustanovna članica izvršnega odbora in blagajničarka Slovenskega kluba za bernske planšarske pse. Od vsega začetka je bila skupaj s soprogom Milošem eden od stebrov našega kluba. Skupaj sta leta 1997 odprla svoj dom in svoje srce svoji prvi bernski planšarki Deborah in pasmi je ostala zvesta dolga leta.

Stanka, hvala ti za tvoje predano delo, vedro družbo, gostoljubje in neusahljivo energijo,

s katero si nas osrečevala!

Kapice in noski za dobrodelnost v Tivoliju

Datum in čas objave:     22.11.2019 14:26


Ste za to, da si po nekajletnem premoru spet nadenemo božičkove kapice in se z našimi kosmatinci sprehodimo po skrivnostnem Tivoliju, od daleč pa občudujemo čarobno okrašeno novoletno Ljubljano? In po sprehodu poklepetamo ob požirku ali dveh?

V petek, 13. decembra vas ekipa Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov lepo vabi, da se pridružite na najbolj zabavnem in nasmejanem teku in pohodu leta, 15. Dobrodelnem teku in pohodu Božičkov.
Že tradicionalnemu teku na 6 ali 12-kilometrski razdalji so pridružili 2-kilometrski pohod z lučkami. Start pohodnikov bo ob 18.05. Vsi boste ob prijavi prejeli tudi božičkove kapice in rdeče noske.

Tudi letos bo izvedbo dogodka omogočil Lidl Slovenija, saj bo tako lahko štartnina  5 € (za skupine) v celoti namenjena aktivnostim Rdečih noskov na Pediatrični kliniki in ostalih bolnišnicah. Hkrati pa bo Lidl Slovenija še dodatno za vsakega udeleženca teka ali pohoda prispeval 1 EUR za nagajive Rdeče noske.

Ker se bomo na pohod prijavili kot skupina, prosimo za vaše nepreklicne prijave do ponedeljka, 9. decembra do 19. ure. Prijavnino v znesku 5 € na osebo bomo založili in jo boste poravnali ob prihodu na štart.
 


Uživajte in se vidimo 13. decembra!


Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI
in
Ekipa Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov

December pred vrati - prvo obvestilo

Datum in čas objave:     18.10.2019 12:26

December trka na vrata, trgovine že ponujajo novoletno okasje in tudi nas že malce srbijo pete, ker bo treba na naše tradicionalno decembersko srečanje, ki ga že od nekdaj imenujemo "miklavževanje".

Skupaj z našimi berniji bomo prvega od treh dobrih mož, ki prinesejo - ne le darila - ampak tudi mraz in sneg, pozdravili

                        v nedeljo, 1. decembra 2019,                        

ko bomo druženje začeli na parkirišču ob AC na Lomu (Logatec) ob 11. uri, nadaljevali s sprehodom po najlepšem delu Kopra in zaključili v gostišču Karjola v Marezigah. Vse, kar se bo dogajalo vmes, bomo prepustili Zorbi (Harry Bernieshine), najuspešnejšemu razstavnemu psu naše skupine in zaželenemu plemenjaku, ter njegovim ljudem.

Juhej! Komaj čakamo! Podrobnosti seveda sledijo v kratkem, datum pa si le obkrožite v svojem koledarju!

Prijazen pozdrav!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Kako je bilo v Grosupljem

Datum in čas objave:     04.10.2019 22:16

Danes je bilo v Grosupljem prazniku primerno slovesno. Veseli, da nas je vsako leto več, smo se zbrali pred cerkvijo sv. Mihaela na hribčku sredi mesta in poklepetali z župnikom g. Janezom Šketom, ki nam je pripravil čudovit obred in prijazen nagovor. 

Potrpežljive muce in prijazni kužki so se res izkazali, v zameno pa so bili deležni blagoslova in dobrih želja vedno vedrega in duhovitega g. župnika. Člani skupine MOJ BERNI smo druženje zaokrožili ob kapljici in prigrizku v gostoljubni pizzeriji Pr' Mihcu. Več fotografij avtorice Mateje Pečar si oglejte v galeriji!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Beremo za vas

Datum in čas objave:     01.10.2019 17:51

Ravnokar je izšla nova številka revije Kinolog (št. 9-10/2019),

ki prinaša veliko zanimivega branja, predvsem novih tem, ki bodo zagotovo koga še posebej zanimale:

 • intervju z Otonom Fanturjem, vzrediteljem in razstavljavcem novofundlandcev s 30-letnim stažem
 • Genetika in odgovorna vzreja - povzetek predavanja na terierskem vikendu
 • "Nega novorojenih psov in mačk" - predstavitev knjige dr.Maje Zakošek Pipan, dr.vet.med.
 • Tačke pomagačke vabijo - izčrpen članek o Slovenskem društvu za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke in vabilo v njihove vrste
 • Tellington TTouch metoda - opis metode, ki se uporablja na živalih na dva načina in je zelo uspešna
 • Dietna ali klinična prehrana  - pomembna podpora pri zdravljenju
 • Bachove cvetne esence - odpravljanje vedenjskih in čustvenih težav
 • Regenerativno zdravljenje (z matičnimi celicami), ne samo za sklepna obolenja
 • Zdravljenje z bioterapijo - krepi imunski sistem in spodbudi samozdravljenje
 • Lovljenje zgodb - inovativen pasje - popotniški projekt

Revijo lahko po MPC 6,00 € kupite na nekaterih prodajnih mestih ali naročite na KZS (e-pošta: glasilo.kinolog@kinoloska.si ali tel. 01 234 09 50).

Priporočamo!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Vabljeni na dogodek v Grosuplje

Datum in čas objave:     30.09.2019 21:43

V petek, 4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali. Že od leta 1931 se na ta dan svet še bolj posveča prizadevanjem za dobrobit živali, ozaveščanje o odgovornem lastništvu in v zadnjem času tudi o ogroženih vrstah. Ni naključje, da 4. oktobra goduje tudi sv. Frančišek Asiški. Frančišku ni bila pomembna samo ljubezen do ljudi, ampak tudi skrb za živali. »To so moji bratje in sestre,« je govoril in se z največjim veseljem pogovarjal z njimi. Tako so ga videli na obali morja, kako se pogovarja z ribami ali na vrhu hriba, kako kramlja s pticami. Svojo ljubezen do narave in do vsega stvarstva je Frančišek malo pred smrtjo, skoraj že popolnoma slep, zapisal v svoji »Sončni pesmi«, ki še danes seže ljudem v srce.
V različnih krajih po državi bodo tudi letos organizirani - podobno kot blagoslov konj na god sv. Štefana - blagoslovi hišnih živali. Ker blagoslova, zavetnikov in priprošnjikov ni nikoli preveč, vabimo vse člane skupine MOJ BERNI iz osrednjega dela države na blagoslov bernijev, ki bo v petek, 4. oktobra 2019 ob 17. uri pred župnijsko cerkvijo sv. Mihaela v Grosupljem.


 

Po blagoslovu bomo nadaljevali druženje na Sp. Slivnici.


Prijave so zaželene, prijazno vabljeni!


Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Vabilo na VP - ponovno

Datum in čas objave:     06.09.2019 06:38

Ker je v objavi v reviji Kinolog prišlo do napake, vam ponovno pošiljamo popravljen razpis - vabilo na jesenski vzrejni pregled za bernske planšarske pse. Napačno in v neskladju z vzrejnim pravilnikom je bila namreč navedena minimalna starost za psice.

 

DRŽAVNA VZREJNA KOMISIJA
ZA BERNSKE PLANŠARSKE PSE

vabi na

OCENJEVANJE ZUNANJOSTI IN VZREJNI PREGLED,

ki bo v skladu z določili Vzrejnega pravilnika za bernskega planšarskega psa, v nedeljo, 29. septembra 2019 od 10. ure dalje v Športnem parku Kodeljevo v Ljubljani.

Vsi psi morajo imeti veljaven potni list, lastniki pa člansko izkaznico kinološkega društva ali kluba KZS, z nalepko za l.2019. V nasprotnem primeru se bodo storitve obračunale kot za nečlane, to je 100 % višje.

I/ za ocenjevanje zunanjosti (starost najmanj 9 mesecev) potrebujete:
-    originalni rodovnik in fotokopijo,
-    za pse, ki so pripeljani iz tujine pa izvozni rodovnik in fotokopijo, z vpisom v Slovensko rodovno knjigo.
II/ za vzrejni pregled (starost najmanj: psi 14 / psice 18 mesecev) potrebujete:
-    originalni rodovnik in fotokopijo, za uvoženega psa pa izvozni rodovnik in fotokopijo (export pedigree) z vpisom v Slovensko rodovno knjigo,
-    potrdilo o izdelanem DNA profilu (fotokopijo),
-    izvide kolčnega sklepa in komolcev  (original in fotokopija); rentgensko slikanje po dopolnjenih 14 mesecih starosti lahko opravite pri veterinarski ustanovi, ki ima za to koncesijo.
III/ podaljšanje vzrejnih dovoljenj:
Vse lastnike psov in psic, ki bi želeli podaljšati vzrejno dovoljenje obveščamo, da morajo svojega psa / psico privesti na vzrejni pregled; podaljšanje po pošti ni več dovoljeno. S seboj morajo prinesti:
-    vzrejno knjižico oz. vzrejno dovoljenje,
-    potrdilo o izdelanem DNA profilu (fotokopijo).

Prosimo vas, da se na oceno zunanjosti in / ali vzrejni pregled prijavite z navadno in NE priporočeno pošto do 25.09. na naslov:
Jelka SIMČIČ, Litijska c.12, 1000 Ljubljana
ali pa bpp.slo@gmail.com

Vsem, ki se boste prijavili na našo prireditev, bomo podrobna navodila poslali po prejemu prijave. Prijavi obvezno priložite fotokopijo rodovnika psa / psice in navedite svojo telefonsko številko ali spletni naslov. Vse ostale izvide boste prinesli s seboj – ne rabite jih pošiljati!!
Brez vseh zahtevanih izvidov in DNA se na vzrejni pregled ne morete prijaviti.


Jelka Simčič
predsednica DVK za BPP

Obvestilo za vzreditelje in vse, ki to nameravate postati

Datum in čas objave:     18.08.2019 13:11

Revija KINOLOG v št. 7/8 objavlja vabilo

DRŽAVNE VZREJNE KOMISIJE ZA BERNSKE PLANŠARSKE PSE,

ki vabi na

OCENJEVANJE ZUNANJOSTI IN VZREJNI PREGLED,

ki bo, v skladu z določili Vzrejnega pravilnika za bernskega planšarskega psa, v nedeljo, 29. septembra 2019 od 10. do 13. ure v Športnem parku Kodeljevo v Ljubljani.

Vsi psi morajo imeti veljaven potni list, lastniki pa člansko izkaznico kinološkega društva ali kluba KZS, z nalepko za l.2019. V nasprotnem primeru se bodo storitve obračunale kot za nečlane, to je 100 % višje.
I/ za ocenjevanje zunanjosti (starost najmanj 9 mesecev) potrebujete:
-    originalni rodovnik in fotokopijo,
-    za pse, ki so pripeljani iz tujine izvozni rodovnik in fotokopijo, z vpisom v Slovensko rodovno knjigo.
II/ za vzrejni pregled (starost najmanj: psi – 14 / psice 20. mesecev) potrebujete:
-    originalni rodovnik in fotokopijo, za uvoženega psa pa izvozni rodovnik in fotokopijo (export pedigree), z vpisom v Slovensko rodovno knjigo,
-    potrdilo o izdelanem DNK profilu (fotokopijo),
-    izvide kolčnega sklepa in komolcev  (original in fotokopija); rentgensko slikanje po dopolnjenih 14 mesecih starosti lahko opravite pri veterinarski ustanovi, ki ima za to koncesijo.
III/ podaljšanje vzrejnih dovoljenj:
vse lastnike psov in psic, ki bi želeli podaljšati vzrejno dovoljenje, obveščamo, da morajo svojega psa /  psico privesti na vzrejni pregled; podaljšanje vzrejnih dovoljenj po pošti ni več dovoljeno. S seboj morajo prinesti:
-    vzrejno knjižico oz. vzrejno dovoljenje,
-    potrdilo o izdelanem DNK profilu (fotokopijo).


Prosimo vas, da se na oceno zunanjosti in / ali vzrejni pregled prijavite z navadno in NE priporočeno pošto do 25.9. 2019 na naslov:
Jelka SIMČIČ, Litijska 12, 1000 Ljubljana
ali pa bpp.slo@gmail.com

Vsem, ki se boste prijavili na našo prireditev, bomo podrobna navodila poslali po prejemu prijave. Prijavi obvezno priložite fotokopijo rodovnika psa / psice in navedite svojo telefonsko številko ali spletni naslov. Vse ostale izvide boste prinesli s seboj – ne rabite jih pošiljati!!
Brez vseh zahtevanih izvidov in DNK analize se na vzrejni pregled ne morete prijaviti.


Jelka Simčič
predsednica DVK za BPP

Najavljamo jesenski dogodek

Datum in čas objave:     16.08.2019 10:01

Vroče poletje je izgubilo svoj zalet in večini nam to zelo ustreza. Lažje bomo pričakali naše jesensko druženje.

Tokrat vas bomo povabili v Dolenjske Toplice in v okolico, ki je jeseni prav prelestna. Naš izlet bomo pričeli v Dolenjskih Toplicah, si ogledali (bernijem prijazno) destilerijo in čokoladnico Berryshka

   

ter se nato napotili na kosilo v bližnje gostišče Kolesar.

O podrobnostih vas bomo še obvestili, tokrat si le na koledar zapišite datum: sobota, 14. september 2019 in si rezervirajte čas za naše srečanje.

Prijazen pozdrav!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Poletna predavanja

Datum in čas objave:     24.07.2019 16:32

V pasji vročini so naši urniki bolj ohlapni in morda si boste lažje vzeli urico in pol za odlična predavanja. Pasja šola ZA PSA, ki deluje v okviru Društva za zaščito živali Ljubljana, vabi na dve predavanji Alje Willenpart, vodje pasje šole. Njena predavanja so vedno na novo polna odkritij, novih spoznanj in najboljše od vsega: slušatelje vedno pripeljejo do lastnih logičnih zaključkov in posledično znanja, ki ga lahko uporabimo v praksi.

KOMUNIKACIJA PO PASJE


KDAJ in KJE? Torek, 13. 8. 2019, ob 18h v industrijski coni Trzin. Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Lajanje, cviljenje, tuljenje, renčanje … vse to je komunikacija. Komunikacija pa je tudi umikanje pogleda, oblizovanje, zehanje, ustavljanje na sprehodih (ki ga radi zamenjamo za neubogljivost!) … Psi z govorico telesa in zvoki ljudem, drugim živalim in celo predmetom sporočajo marsikaj. Razumevanje njihovih signalov je ključ do boljšega odnosa in sodelovanja med vami in vašim ljubljenčkom.

Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni in telesni govorici. Na podlagi video posnetkov in fotografij se boste naučili bolje razumeti pse. Izvedeli boste, zakaj prihaja do konfliktov, zakaj včasih ne uboga vaših ukazov, se ustavlja na sprehodu, se pretvarja, da voha po tleh in zakaj je videti “kriv”, ko naredi kaj narobe.

Predavanje je namenjeno skrbnikom in ljubiteljem psov, pa tudi tistim, ki se s psi ukvarjate profesionalno.

 

ODRAŠČANJE PO PASJE

 

KDAJ in KJE? Četrtek, 22. 8. 2019, ob 18h v OIC Trzin. Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Ko psi vzgajajo pse brez človekovega poseganja v vzgojo, mladički odrastejo v vljudne, stabilne odrasle pse, ki so vljudni do drugih živali, niso agresivni in se odlično znajdejo v okolju, v katerem živijo. Ko pa se vzgoje psov lotimo ljudje, se pogosto zgodi, da pri tej nalogi nismo tako uspešni. Kje se zatakne?

Na pasje vedenje vpliva veliko dejavnikov. Pri tem pomembno vlogo igra prav obdobje mladička. Če v prvih mesecih pasjega življenja poskrbimo, da vse poteka kot je treba, občutno zmanjšamo možnost pojava vedenjskih težav kasneje v življenju. Predavanje bomo zato v celoti posvetili mladičkom.

Govorili bomo o potrebah pasjih malčkov, socializaciji, o najpogostejših neželenih vedenjih, ki se pojavljajo pri mladičkih, o vzrokih ter o rešitvah zanje. Izvedeli boste najpomembnejše informacije, ki jih mora vedeti vsak bodoči ali novopečeni skrbnik pasjega malčka – vse od izbire ustreznega psa do trenutka, ko vaš pes iz mladička zraste v vzgojenega pasjega mladeniča.

Predavanje je namenjeno lastnikom mladičkov, tistim, ki se za mladička šele odločate, vzrediteljem in vsem ostalim ljubiteljem psov.

 

O predavateljici


Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas, avtorici ključnega dela na področju pasje komunikacije On talking terms with dogs – Calming signals. Znanje nenehno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Poleg vodenja pasje šole ZA PSA ima tudi dolgoletne izkušnje pri delu z zavetiškimi psi.


Cena in prijava


Cena posameznega predavanja je 15 eur, cena obeh skupaj pa 25 eur za zgodnje prijave.

PRIJAVNI OBRAZEC NAJDETE TUKAJ!

Se vidimo v Trzinu!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Izlet na Sabotin prestavljen

Datum in čas objave:     16.05.2019 19:05

Po tehtnem premisleku in posvetu smo se organizatorji izleta na Sabotin odločili, da je vremenska napoved za nedeljo vse preveč nezanesljiva in vas tako obveščamo, da je nedeljski izlet prestavljen na nedeljo, 2. junija 2019 z enakim programom.

Vsi prijavljeni, prosim, samo z SMS sporočilom ali telefonskim klicem ali preko e-pošte sporočite, če vaša prijava ostaja aktualna tudi z dvotedenskim zamikom, torej 2. junija. Ostali pa ste seveda spet ponovno vabljeni, da se nam pridružite.

Programu bomo opcijsko dodali še obisk Festivala za  ljubitelje živali, ki se bo odvijal v Novi Gorici na omenjeno nedeljo od 10. do 20. ure.

Vabljeni z nami!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Vabimo na predavanje Alje Willenpart

Datum in čas objave:     09.05.2019 20:41

Skriti razlogi za vedenjske težave


by Pasja šola ZA PSA


Psi in ljudje imamo dolgo in pestro skupno zgodovino, ki si jo delimo že mnogo tisočletij. Nekoč so bili cenjeni predvsem kot čuvaji in lovci, danes pa ima večina psov vlogo družabnika. Srečamo jih na vsakem koraku – na sprehodu, na počitnicah, v blokih, hišah, restavracijah, pred trgovino, na izletu v hribe … Ljudje pse vključujemo v svoje življenje in želimo z njimi kvalitetno preživljati čim več časa.

Vse več skrbnikov se tudi zaveda, da prijetno sobivanje zahteva veliko vloženega truda in znanja. Toda kljub temu, da se ljudje vse pogosteje odločajo za obisk pasjih šol ter se trudijo z vzgojo in učenjem lepih vedenj, se zdi, da narašča tudi število vedenjskih težav. Lajanje v času odsotnosti, renčanje, zaganjanje in agresivno vedenje do ljudi in psov, vlečenje na povodcu, nepredvidljivi in nenadni »izpadi« ob pogledu na povsem običajne stvari, preganjanje tekačev in kolesarjev … naštevali bi lahko v nedogled.

Zakaj toliko psov obvlada osnovna povelja, v prisotnosti drugih psov, avtomobilov, kolesarjev ali tujcev pa se zdi, da pozabijo naučeno? Od kod nenadna agresija ali neupoštevanje dobro poznanih ukazov v tako različnih situacijah? Opazovanja prostoživečih psov so pokazala, da ti nimajo vedenjskih težav, konfliktov ne razrešujejo z agresijo, ne preganjajo kolesarjev in ne grizejo mimoidočih. Zakaj torej toliko takih vedenj opažamo pri lastniških in sicer lepo vzgojenih psih?

Na predavanju bomo govorili o pasjem vedenju in potrebah psa. Spoznali boste nekaj možnih vzrokov za najpogostejše vedenjske težave, na študijah primerov pa še možne rešitve zanje.

Predavala bo IDTE certificirana inštruktorica Alja Willenpart, ki svoje znanje pridobiva z izobraževanjem v tujini ter z delom v pasji šoli. Ukvarja se predvsem z vzgojo mladičkov ter reševanjem vedenjskih težav pri odraslih psih.

Predavanje bo v ponedeljek, 27. 5., ob 18h v industrijski coni Trzin (Blatnica 1/ 1.nadstr.). Trajalo bo približno 1,5 h, na koncu pa bo čas za vprašanja. Ker je število mest omejeno, je obvezna prijava preko spletnega obrazca: TUKAJ

Toplo priporočamo - vabljeni!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

KZS ima novega predsednika

Datum in čas objave:     05.05.2019 21:28

Danes, 5. maja 2019 se je odvijala volilna skupščina Kinološke zveze Slovenije, ki je prekinila dobo "brezvladja" (KZS je poslovala brez zakonitega zastopnika).

Izid volitev je sledeč:

 • volilne lističe je oddalo vseh 97 prisotnih predstavnikov članic KZS.
 • za mesto predsednika so kandidirali:

* Denis Kuzelj - odstopil pred izvedbo volitev
* Igor Rac - 40 glasov
* Roman Rovanšek - 7 glasov
* Štefan Šinko - 49 glasov
- neveljavna 1 glasovnica

Za predsednika KZS je bil izvoljen Štefan Šinko, ki mu seveda izrekamo iskrene čestitke in najboljše želje.

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI

Gremo na Sabotin

Datum in čas objave:     03.05.2019 08:45

Pozdravljeni, dragi bernski prijatelji!

Upam, da preživljate prijetne praznične dni in da ste jih vsaj del posvetili tudi svojemu berniju. Nas, potepine po Istri, so medtem razveselile novice o novih mladičkih in najave novih legel. Zdaj po povratku pa že snujemo nove podvige.

Kot smo že napovedali, se bomo v nedeljo, 19. maja 2019 podali na bernski izlet, ki ga pripravljamo s pomočjo Anite, Sandija in Runija. Zbrali se bomo na parkirišču Petrolovega bencinskega servisa na Lomu in se ob 10.30 odpeljali (kavopivci pridite ustrezno prej!) proti Solkanu. Na parkirišču pri novem solkanskem mostu nas bodo ob 11.45 počakali naši vodiči in skupaj se bomo odpeljali do gostilne Žogica, kjer nas čaka sprehod do znamenitega starega mosta. Anita in Sandi komaj čakata, da nam o njegovi zgodovini povesta veliko zanimivega.

Po ogledu se bomo skupaj odpeljali na Sabotin, tam pa nas v koči čaka kosilo. Ob prijavi navedite, kaj od naštetega vam bo najbolj teknilo: jota s klobaso / divjačinski golaž z njoki / njoki z gorgonzolo / klobasa, pražen krompir z zeljem. Dodali bodo še jabolčni zavitek in za kosilo z aperitivom bomo odšteli 10 €. Sabotin je lepa razgledna točka, ni pa primerna za sprehod in stikanje po okolici s psi, zato jo bomo po kosilu mahnili še do vasice Slapnik.

Vasica, ki je v Brdih najbolj znamenita ta čas, je popolnoma prazna in jo namerava pred kamerami obnoviti zasebni investitor. Videli jo bomo "prej", nato pa lahko spremljate njeno preobrazbo in jo nato ponovno obiščete.

Tam bomo naše druženje, če se ne odločimo drugače, tudi zaključili.

Prijave so seveda obvezne in sicer pričakujemo vaš klic (041 631616 zvečer) ali e-pošto do ponedeljka, 13. maja do 17. ure.

Kot vedno bomo vas in vašega kosmatinca zelo veseli!

Mojca Sajovic, urednica spletnih strani MOJ BERNI